Mozgás

Nonlinear mozgásórák nőknek

Csütörtöki esti újrahangolás egy rugalmasabb testért és egy rugalmasabb idegrendszerért - Női módon

2024.03.07 és 2024.05.30. között

Gyere

mozdulni,

érinteni és

együtt lenni!

Ezt a három fontos dolgot szeretném használni egy olyan új test- és idegrendszer tudatosság megteremtéséhez, amire most nagyobb szükségünk van, mint valaha.

Egy olyan testtudatosság megteremtéséhez, ami más (és talán több), mint az, hogy hogyan használod ügyesen a testedet sport-, jógagyakorlatok vagy tánc során. Ez egy olyan tudatosság, ahol folyamatos, megengedő kommunikáció zajlik közted és a tested között. Amikor te, mint lény, aki kitöltöd a testedet, megérted és ezáltal meg is tudod engedni a testedben zajló folyamatokat. És amikor hagyod, hogy a tested intelligenciája a maga módján dolgozza fel az őt nap, mint nap ért stresszt, infomációkat, benyomásokat, amikor teret tartasz ennek, akkor csoda tud születni.

Mi fog történni ?

Május végéig az egyes alkalmakon a testünk egy más-más része, szerve lesz fókuszban, de a cél mindig ugyanaz – elmélyíteni a kapcsolatunkat a test egészével, ennek a komplex rendszernek egy másik pontjáról indulva.

Mi a három alapvető elem, amit használni fogunk?

MOZGÁS: milyen mozgásokat használunk? Lesz szabadtánc, fascia fókuszú gyakorlatok, egyéni és páros önreflexiót segítő gyakorlatok és ún. neuroszenzoros gyakorlatok.

És igen… lesznek rövid koreográfiák. Bár nem tudom, hogy ez jó, vagy rossz hír számodra😊, mindenesetre nagyon áldásos annak a mozgásnak a hatása a paraszimpatikus idegrendszerre, ami másokra figyelemmel, és együtt-/ szinkronban, történik. A ritmikus, koordinált mozgás pedig támogatja az agyféltekék összehangolását. (Egyébként meg minden tudományos magyarázaton túl is egyszerűen annyira jóóó😊)

ÉRINTÉS: érintésmeditációk önérintéssel és néha egymás érintésével (de csak, ha kész vagy rá). Miért? Mert vannak olyan szerveink, amelyeknek különösen nagy szerepe van a stressz-szintünk szabályozásában (ezek a stresszszervek, mint például a mellékvese). Ha ezekkel a szervekkel érintésen keresztül összkapcsolódunk, már sokat tettünk azért, hogy kiegyensúlyozottabban működjenek – az egész testtel együtt.

EGYÜTT LENNI: az idegrendszerrel foglalkozó irodalom sokat beszél a szociális kapcsolódás stresszoldó (paraszimpatikus működést elősegítő) hatásáról. Természetesen nagyon fontos elme ennek az, hogy ez milyen környezetben, milyen társakkal történik. Ezért szeretnénk az órákon egy meleg, befogadó, felszabadult környezetet teremteni.  Mivel ez most NEM egy zárt csoport, így egyelőre azért, hogy a fenti minőségű tér létrejöhessen, csak nőknek nyitom meg az órákat.

Az alkalmak önállóan is értelmezhetőek, de ettől még gyere minél többre😊 

Praktikus dolgok:

Egy alkalom (2 óra) ára 5.300 Ft

De vehetsz bérletet is, ami négy alkalomra**, ami csak 17.000,- Ft

(** a négy alkalmat 2(két)!!! hónap alatt tudod lejárni)

Lesz három alkalom, amikor vagy utazás, vagy egyéb tanfolyam, vagy szervezési ok miatt nem lesz óra (előreláthatólag 2024.03.21.04.04. és 04.18), de ezt mindig külön jelezni fogom.

Ráadásul, ha bérletet veszel, akkor a bérleted időtartamára bekerülsz a NonLinear Facebook csoportba, ahol fogok mindenféle érdekes dolgokat posztolni. Például videókat a mini koreográfiákról, amiket gyakorolhatsz, és sok minden más hasznosat, ami segít jobban megérteni azokat a fontosabb idegrendszeri fiziológiai folyamatokat, amik meghatározzák a tested működését, amikor stresszválaszban vagy, hogy minél jobban együtt tudj működni ezekkel.

Bejelentkezni itt tudsz:

https://forms.gle/xETwkHeRefZviWQ49

Ha esetleg további információt szeretnél kérni, akkor keress bátran a

nonlinearvibe@gmail.com

e-mail címen.

A testünk az egyetlen, aki ennek a földi útnak a kezdetétől a végéig valóban elkísér.

Kész vagy figyelni rá?

Ha igen, szeretettel várlak!

Ági


A csodálatos fascia

Fascia fókuszú mozgásórák - Nőknek


Egy olyan órára hívlak, ahol a testünk egy nagyon különleges szerve – igen szerve 😊 – lesz a középpontban: a fascia.

Mi a fascia?

Egy speciális kötőszövet, amely egységes hálózatot képez a testben.

Nagyon sok mindenért felelős, most csak három dolgot emelnék ki:

  • Második idegrendszer
  • Biztosítja a testünk tartását
  • Biztosítja a testünk feszességét

Egy alkalom (2 óra) ára 4.400 Ft

De vehetsz bérletet is, ami négy alkalomra**, ami csak 12.500,- Ft

(** a négy alkalmat 2(két)!!! hónap alatt tudod lejárni)

Lesz három alkalom, amikor vagy utazás, vagy egyéb tanfolyam, vagy szervezési ok miatt nem lesz óra (előreláthatólag 2024.03.22., és 04.19. 05.17), de ezt mindig külön jelezni fogom. (És igen, március 15-n és Nagypénteken is tudsz jönni😊)

Bejelentkezni itt tudsz:

https://forms.gle/8i9F3c8kgVAXCbFo8

Ha esetleg további információt szeretnél kérni, akkor keress bátran a

nonlinearvibe@gmail.com

e-mail címen.


  • Második idegrendszer

Nemcsak a bőrünk alatt borítja be az egész testünket, hanem minden egyes izomrostot, minden egyes idegszálat, minden egyes szervet behálóz. Ez egy olyan rendszer, amelyben a sejtek folyamatosan kommunikálnak egymással a testben levő folyamatokról. Az információ átvitele 3-szorosan gyorsabb a test pontjai között, mint az idegrendszer esetében. Ezért szokták második idegrendszernek is hívni. És ezért is mondtam, hogy akár önálló szervnek is tekinthető.

  • Biztosítja a testünk tartását

A fascia adja az izmok, szervek, csontok, az agy és az idegrendszer tartását, elrendezését. Valójában a fascia az, ami egyenesen megtartja az emberi testet. A csontjaink úgy viselkednek, mint a tartóoszlopok – hozzájuk kapcsolódnak az izmok és a fascia – az izmok gondoskodnak a mozgásról, a fascia teremti meg a húzóerőt, és a feszítést.

Ma már tudjuk, hogy a mozgásszervi fájdalmak jó része a fascia különféle sérüléseiből ered.

  • Feszes test

Minden fasciális szövet tartalmaz többek közt kollagént, elasztint és hialuronsavat. A kollagén elsősorban a fascia rugalmas szilárdságáért, az elasztin a nyújthatóságáért, a hialuronsav pedig remek vízmegkötő képességéért felel. Idővel a kollagén termelődésünk lecsökken (na igen…), főleg 40 év felett 😊 A fascia rugalmasságának elvesztése nemcsak mozgásszervi problémákhoz vezethet, hanem a testünk feszességén is nyomot hagy.

A fascia hidratáltságának csak egyik komponense a megfelelő folyadékbevitel, ehhez szükséges a célzott mozgatás is. A fascia megfelelő edzésével fiatalosabb testet, jobb testtartást, nagyobb erőt és rugalmasságot érhetünk el.

És ezzel csak a felszínét érintettem mindannak, amiért a fascia egészsége fontos lehet…

Ha az eddigiek alapján nem lettél motivált, hogy foglalkozz a fasciáddal – amit nehezen hiszek 😊 – akkor még azt is elárulom, hogy érdekes eszközöket használunk majd a fascia fókuszú mozgásokhoz, amelyek közül talán legizgalmasabb a fascia c o n n e c t o r. Ez egy nagyon speciális, elasztikus anyag, ami nemcsak a fascia által nagyon szeretett rugalmas nyújtásokat támogatja, hanem gyengéd érintéssel odaviszi a figyelmedet arra a fascia-láncra, amelyet éppen mozgatunk. Köszönöm Szommer Gabriellának, hogy megismertetett ezzel az eszközzel _II_.

"A Fascia Connector egy olyan eszköz, amely segíti a fascia érzékelését és segítségével a gyakorlatok sokkal biztonságosabban, és precízebben hajthatóak végbe.

Biztonságot ad az olyan embereknek is, akik komoly mozgásszervi problémákkal küszködnek. Megtanítja a használóját a helyes fasciális nyújtásra, segít a teljes fascia láncok érzékelésére a mozgás közben. www.craniomassage.info "

Eddig mindenki imádta a connectort, aki találkozott vele a mozgásóráimon és számos alternatív felhasználási lehetőséget is kitaláltunk 😊. Bár ezeken az órákon elsősorban speciális fasciatorna- gyakorlatok lesznek, itt is lesz tér, hogy szabadra engedd egy kicsit a fantáziád a connectorral…

És persze minden alkalommal lesz egy kis új információ a fasciáról, mert meggyőződésem, hogy ha tudjuk, mi történik a testünkben, mialatt mozgunk, és miért csináljuk pont azt a mozdulatot, sokkal hatékonyabban és motiváltabban tudunk részt venni az órán.


A testünk az egyetlen, aki ennek a földi útnak a kezdetétől a végéig valóban elkísér.

Kész vagy figyelni rá?

Ha igen, szeretettel várlak!

Ági