NonLinear Touch

Az élet nagy része a testünkben játszódik. Minden gondolatra, minden eseményre van egy válaszreakció a testünkben – elsősorban- az idegrendszer szintjén, ami fiziológiai válaszokat vált ki. Gondoljunk csak az egészen egyszerű dolgokra, pl. egy nagy ijedtségre felhúzzuk a vállainkat, amikor idegeskedünk összeszorul a gyomrunk vagy, ha valami nehéz beszélgetésben kell részt vennünk összeszorul a torkunk. 

Ezeknek a reakcióknak a lenyomata – különösen, ha egy-egy stresszes esemény többször ismétlődik – ott marad a testünkben. Ugyanez történik egy baleset okozta seb gyógyulása után visszamaradt heg, vagy egy-egy ütődés esetén is. 

Egy nagyobb esés, ütődés nyoma, a folyamatos stressz miatt összeszorult gyomor (ami ilyenkor inkább a rekeszizom összehúzódása), "vektorként" ott tud eltárolódni a testben. Ennek egy fő magyarázata a fascia érintett területen történő sérülése, vagy összehúzódása is lehet. Miután a fascia egy olyan kötőszövet, ami a teljes testünket, izmainkat, szerveinket is behálózza, a fascia egy ponton történő módosulása átrendeződésekhez vezet a teljes testben.

A testnek azonban vagy egy olyan természetes, veleszületett képessége, hogy az egyensúlyra, a belső rendre, a harmóniára és az egészségre törekszik. És nagyon szereti a figyelmet.

A megfelelő helyen történő lágy érintés és a megtartó figyelem a maga finom módján visszaviszi a te figyelmedet is a testedbe, és segít a lelki és fizikai stressz okozta testi lenyomatok szöveti szintű feloldásában.

Az érintés lágysága azért támogató, mert – különösen azokon a területeken, ahol a szövetben módosulás történt – az erős érintésre, nyomásra a szövet ellenállást fejt ki, ami nem az ellazuláshoz, hanem további feszüléshez, feszültséghez vezethet. A finom érintésbe viszont a szövet belesimul és ellágyul.

Az érintések módja és helye különböző tanulmányaimból és a kezelés során szerzett tapasztalataimból alakult ki, és folyamatosan fejlődik. A biodinamikus craniosacrális terápia tanulmányaimat egészítették ki többek között Irene Lyon SmartBody Smart Mind idegrendszer-fókuszú kurzusán tanultak, és Dr. Alaine Lapierre Neoroaffective Touch módszeréből átvett elemek.